اسفندی شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی استان فارس است که از ترکیب برنج با حبوبات، جو و گندم تهیه می شود. برای پر شدن و خوش طعم شدن آن می توانید گوشت بره را نیز اضافه کنید.از ترکیب غذاها استفاده کنید. برنج اسفندی شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه استان فارس به خصوص شیراز و آباده است. برنج ایرانی اسفندی در زمان کوتاهی تهیه می شود و دستور پخت بسیار ساده ای دارد. از آنجایی که برنج فارس اسفندی با ۷ نوع حبوبات یا غلات تهیه میشود، خواص سلامتی زیادی دارد و بهعنوان یک غذای رژیمی برنج محسوب میشود که میتواند شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد. برنج اسفندی یک غذای کامل و سالم محسوب می شود. خواص پلو اسفندی فارس کامل می شود و وقتی با گوشت بره درست شود بسیار خوشمزه تر می شود. طرز تهیه برنج اسفندی شیرازی
مواد لازم برای برنج اسفندی شیرازی 300 گرم گوشت گوسفند با استخوان، پیاز 2 عدد، نخود 2/1 پیمانه، همش 1/2 پیمانه، لوبیا سفید 1/2 پیمانه، گندم 1/2 پیمانه، جو ۲ پیمانه روغن کرمانشاهی ۱/۲ پیمانه پودر میخک به مقدار نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و ادویه پلو جنوبی به مقدار لازم کره.برنج را حداقل 2 ساعت در آب نمک خیس کنید. حبوبات و حبوبات را آبکش کنید و در قابلمه بزرگی با آب سرد بگذارید بپزند، نیم ساعت آخر عدس ها را اضافه کنید، پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. 3 فنجان آب، گوشت و ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت کاملا نرم شود. می توانید مقداری از آب گوشت را نگه دارید تا به برنج اضافه کنید و کاملاً خشک نشود. گوشت را از قابلمه خارج کرده و میخک و ادویه های جنوبی را به آب گوشت اضافه کرده و برنج را داخل قابلمه بریزید. آب باید یک انگشت بالاتر از برنج باشد، کره را اضافه کنید و بگذارید برنج دم بکشد. حبوبات و دانه ها را همراه با نمک و زردچوبه به برنج اضافه کنید و آرام آرام مخلوط کنید و صبر کنید تا آب از برنج خارج شود. وسط برنج را با قاشق خالی کنید و گوشت را داخل آن بریزید. روغن کرمانشاهی داغ را روی برنج بریزید و قابلمه را روی قابلمه بگذارید و نیم ساعت صبر کنید تا دم بکشد.اگر طعم برخی از حبوبات را دوست ندارید، می توانید آنها را حذف کنیددر ترکیب این برنج می توانید از لوبیا چیتی و باقالی استفاده کنید. برای تزیین اسفندی پلو می توانید از زعفران خشک و خلال پسته استفاده کنید. .